Снежне сове се не боје вукова.



Снежне сове су запањујуће беле птице које насељавају арктичке регије Северне Америке и Евроазије. Током лета налазе се северно од 60 ° северне ширине , где би се претпостављало да би предатори били уплашени. Али то не може бити даље од истине.

Снежне сове деле ово станиште високе географске ширине са разним поларним предаторима попут арктичких скуа, арктичких вукова и поларних медведа.



Док одрасле снежне сове могу да полете како би избегле ове предаторе, њихове младе не могу.

Стога, када се гнезде, снежне сове морају бити изузетно опрезне. Нажалост, само уочавање грабежљиваца није довољно да их одврати, па снежне сове имају друге трикове у пернатим рукавима.

Баллси снежна сова петља са неким вуковима



Кад сврате велики предатори попут вукова, снежне сове користе врло посебну стратегију: изнервирају их.

Вриштећи, машући и бомбашки бомбардирајући крзнене, месождерке, псе, снежне сове поседују уметност тролања до науке. Заправо, можда су узели неке лекције од ћелавих орлова, који су злогласни тролови !

Међутим, за разлику од несташних ћелавих орлова, снежне сове само користе своје вештине троловања за одбрану својих младих, заиста племенитих намена.

Погледајте снежне сове како раде своје на видео снимку испод!

ПОГЛЕДАЈТЕ ДАЉЕ: Гризли се бори у 4 вука